Consell Editorial
Contacte i enviament d'originals:
adreça de correu electrònic  item@cobdc.org

Segueix-nos!
Twitter  @revistaItem


CONSELL EDITORIAL ITEMFerran Burguillos


Coordinador:
Ferran Burguillos
Director de la xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell i cap de zona del Vallès Occidental-Est per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Dirigí la biblioteca i l'arxiu de l'Ateneu Barcelonès (2006-2009) i ha treballat en projectes documentals i tecnològics en els àmbits del patrimoni, la comunicació i les ciències de la salut. Ha estat professor dels estudis d'Informació i Documentació a la Universitat de Barcelona (1998-2010), la Universitat de Vic (1999-2004) i la Universitat Oberta de Catalunya (2001-2002). Va formar part de la junta de govern del COBDC (2006-2010).

Gemma Masdeu


Coordinadora adjunta:
Gemma Masdeu
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Postgrau en Documentació Digital (UPF-IDEC), Màster en Societat de la Informació i del Coneixement (UOC). Membre del Grup de Treball de Publicacions en Sèrie del COBDC. La seva carrera professional sempre ha estat vinculada a l'àmbit de biblioteques universitàries. Actualment treballa a la Unitat de Projectes del CRAI de la UB.


Llorenç Arguimbau


Llorenç Arguimbau
Doctor en Documentació (UAB), llicenciat en Història de l'Art (UB) i diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB). Des del 2003, és el coordinador de l'Observatori de la Recerca de l'Institut d'Estudis Catalans (OR-IEC), un servei d'informació especialitzada en R+D+I. És consultor de la UOC i d'altres institucions en temes de formació relacionats amb la comunicació científica. Professor associat de la UAB (2001-2011). Participa en diversos projectes de recerca, convenis i serveis. Ha escrit articles, capítols de llibre i comunicacions a congressos sobre documentació, bibliometria i cienciometria. Des del 2012, coordina les Jornades de Gestió de la Informació Científica.


Antonia Capdevila


Antonia Capdevila
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, llicenciada en Documentació per la UOC. En l'actualitat, directora de la Biblioteca Pública de Lleida. La seva experiència laboral i formativa s'ha desenvolupat en l'àmbit de la biblioteca pública i la biblioteca especialitzada. Vocal de formació del COBDC 2006-2010.


Núria Casaldàliga Rojas


Núria Casaldàliga Rojas
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Ha treballat sempre en el món de les biblioteques universitàries. Actualment és cap de la Unitat Tècnica i de Projectes del Servei de Biblioteques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professora associada de la Facultat de Biblioteconomia i consultora de la UOC.


Anna Cornet


Anna Cornet
Especialista en documentació en mitjans de comunicació. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), la seva experiència laboral s'ha desenvolupat íntegrament en l'àmbit de la premsa escrita, primer en el procés de reestructuració i ampliació del departament de Documentació del diari Sport i posteriorment en el departament de Documentació i Arxiu d'El Periódico de Catalunya.

Maria Farràs


Maria Farràs Drago
Coordinadora d'activitats al CCCB LAB, el departament dedicat a la recerca i innovació en l'àmbit cultural del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Amb una trajectòria vinculada a la cura de continguts, la comunicació digital i la gestió cultural, impulsa el blog i l'estratègia digital del CCCB LAB i els programes i projectes Bookcamp Kosmopolis, Univers Internet (programa d'alfabetització digital crítica del CCCB), I+C+i i l'exposició Pantalla Global, entre d'altres. És llicenciada en Comunicació Audiovisual (URL) i Documentació (UB) i Màster en Comunicació Digital Interactiva (UVic).

Anna Florensa


Anna Florensa
Llicenciada en Filosofia i Lletres (UAB) i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB). Ha treballat a la Unitat Tècnica i de Projectes del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) gestionant la Biblioteca Digital, i actualment és la gestora de col·lecció a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

Anna Font


Anna Font
Llicenciada en Història (UdL), en Documentació (UB) i amb un postgrau de Gestió de la informació: recursos, serveis i projectes (UOC). Actualment treballa al Servei de Documentació i Arxiu de l'Institut d'Estudis Catalans on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca especialitzada i la gestió documental.

Carme Galve


Carme Galve
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Treballa en l'àmbit de la gestió de biblioteques públiques des del 2002 i dirigeix la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona des de la seva inauguració, el 2005. Ha impartit cursos i seminaris a la Facultat de Documentació de la UB, el COBDC i l'Institut d'Educació Contínua de la UPF i ha publicat diversos treballs en fòrums com el Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas, Seminario ALFIN, AICE-Ciutats Eudadores i IFLA-WLIC. És membre de l'Standing Committee de Metropolitan Libraries d'IFLA des del 2017.

Francesc García


Francesc García
Graduat en Informació i Documentació (UB) i estudiant del Màster Universitari en Gestió Estratègia de la Informació i el Coneixement en les Organitzacions (UOC). La seva experiència laboral s'ha desenvolupat en l'àmbit de la documentació tècnica en empreses industrials. Actualment és consultor especialitzat en programari de gestió de la producció científica i de la recerca a SIGMA A.I.E. i professor associat del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona.

Jesús Gascón


Jesús Gascón
Professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Diplomat en Biblioteconomia i Documentació i llicenciat en Documentació. Ha treballat en qüestions referides a catalogació descriptiva, anàlisi de contingut, indexació i classificació, descripció i anàlisi del llibre antic i en història del llibre i l'edició. Ha estat coordinador d'Ítem i és membre del consell de redacció d'Ítem i de Knowledge organization.


Teresa Mañà


Teresa Mañà
Professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB). Bibliotecària i doctora en Documentació. Directora dels grups de recerca Bescolar (2009 SGR 1479) i Bibes: biblioteques, educació i societat (2014 SGR 382). La seva docència i investigació actuals se centren en les àrees de biblioteques escolars, biblioteques públiques -especialment la història de les biblioteques públiques catalanes- i llibres infantils.


Olga Monterde


Olga Monterde
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i màster oficial en Documentació Digital (IDEC-UPF). Vinculada al món de les biblioteques universitàries, va coordinar La Factoria a la UPF i les plataformes d'ensenyament virtual (2008-2016). Des del 2017 és la responsable tècnica de comunicació de l'àrea de Biblioteca i Informàtica de la Universitat Pompeu Fabra.


Eva Ollé


Eva Ollé
Responsable del Centre de Recursos Informatius del Consolat General dels Estats Units a Barcelona, coordina la comunicació digital del consolat i gestiona diversos projectes culturals, entre els quals es troba l'American Space Barcelona ubicat a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona. Va treballar al servei de documentació de la consultora Arthur Andersen i va implementar el Knowledge Center de la consultora Cluster Consulting. És diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i Postgrau en Informació per a la Gestió de la Innovació (UOC).


Mercè Roselló


Mercè Roselló
Llicenciada en Pedagogia (UAB), en Documentació (UAB) i Màster en Societat de la Informació i el Coneixement (UOC). Responsable de la biblioteca Vall d'Or. Aporta experiència professional acreditada en biblioteques i en gestió d'informació d'organitzacions del sectors públic i privat. També ha col·laborat en la traducció i documentació de diverses publicacions acadèmiques, des que va treballar al Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Cristóbal Urbano


Cristóbal Urbano
Professor titular de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB), centre del qual ha estat degà entre 2005 i 2011. Director de l'Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura de la UB, és també membre del grup de investigació consolidat "i-Viu: informació, valor i ús" (2014 SGR 594). El seu camp de docència abasta els recursos i serveis d'informació, la gestió de col·leccions i les mètriques d'ús de recursos-e.


Maria de Vallibana Serrano


Maria de Vallibana Serrano
Bibliotecària i gestora cultural. Entre 1998 i 2006 va treballar a la Fundación Bertelsmannn on va ser responsable de l'Àrea de Biblioteques, va dirigir el Projecte PAB-Redes i el "Proyecto Biblioteca para Jóvenes". Des del 2006 treballa com autònoma coordinant projectes per a institucions culturals i al 2009 va fundar, juntament amb d'altres socis, l'estudi de projectes i comunicació Bingo! Actualment és coordinadora general de les "Jornadas Españolas de Documentación" de FESABID i coordina el Projecte d'Estratègia Digital de les Col·leccions Patrimonials de l'ICUB entre d'altres.


Núria Ventura Bosch


Núria Ventura Bosch
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Pedagogia (UB). Postgrau en Planificació i Gestió de Biblioteques (UPF). Directora de les Biblioteques de Rubí i "Lola Anglada" de Barcelona. De 1986 a 1996 Cap de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i posteriorment responsable de Coordinació i Serveis Bibliotecaris (fins a 2013). Ha treballat també en el camp de la literatura infantil i del foment de la lectura.


Lluís Vicente


Lluís Vicente
Responsable de transformació digital a RCD Advocats També és consultor en innovació en la creació de nous serveis a l'empresa Avenir i professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB) en gestió de projectes digitals i captació de recursos. Dirigí la biblioteca i arxiu de l'Ateneu Barcelonès (2009-2018). Llicenciat en Humanitats (UPF) i Documentació (UB), MBA en Innovació i Màrqueting (London Marketing School).