Consell Editorial
Contacte i enviament d'originals:
adreça de correu electrònic  item@cobdc.org

Segueix-nos!
Twitter  @revistaItem


CONSELL EDITORIAL ITEMFerran Burguillos


Coordinador:
Ferran Burguillos
Director de la xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell i cap de zona del Vallès Occidental-Est per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Dirigí la biblioteca i l'arxiu de l'Ateneu Barcelonès (2006-2009) i ha treballat en projectes documentals i tecnològics en els àmbits del patrimoni, la comunicació i les ciències de la salut. Ha estat professor dels estudis d'Informació i Documentació a la Universitat de Barcelona (1998-2010), la Universitat de Vic (1999-2004) i la Universitat Oberta de Catalunya (2001-2002). Va formar part de la junta de govern del COBDC (2006-2010).

Gemma Masdeu


Coordinadora adjunta:
Gemma Masdeu
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Postgrau en Documentació Digital (UPF-IDEC), Màster en Societat de la Informació i del Coneixement (UOC). Membre del Grup de Treball de Publicacions en Sèrie del COBDC. La seva carrera professional sempre ha estat vinculada a l'àmbit de biblioteques universitàries. Actualment treballa a la Unitat de Projectes del CRAI de la UB.


Llorenç Arguimbau


Llorenç Arguimbau
Doctor en Documentació (UAB), llicenciat en Història de l'Art (UB) i diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB). Des del 2003, és el coordinador de l'Observatori de la Recerca de l'Institut d'Estudis Catalans (OR-IEC), un servei d'informació especialitzada en R+D+I. És consultor de la UOC i d'altres institucions en temes de formació relacionats amb la comunicació científica. Professor associat de la UAB (2001-2011). Participa en diversos projectes de recerca, convenis i serveis. Ha escrit articles, capítols de llibre i comunicacions a congressos sobre documentació, bibliometria i cienciometria. Des del 2012, coordina les Jornades de Gestió de la Informació Científica.


Antonia Capdevila


Antonia Capdevila
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, llicenciada en Documentació per la UOC. En l'actualitat, directora de la Biblioteca Pública de Lleida. La seva experiència laboral i formativa s'ha desenvolupat en l'àmbit de la biblioteca pública i la biblioteca especialitzada. Vocal de formació del COBDC 2006-2010.


Núria Casaldàliga Rojas


Núria Casaldàliga Rojas
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Ha treballat sempre en el món de les biblioteques universitàries. Actualment és cap de la Unitat Tècnica i de Projectes del Servei de Biblioteques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professora associada de la Facultat de Biblioteconomia i consultora de la UOC.


Núria Ferran


Núria Ferran
Llicenciada en Periodisme (UAB) i en Documentació (UOC), Màster en Societat de la Informació (UOC-IN3). Doctorat europeu al 2010 per la Universitat de Barcelona amb una estada de recerca a la Universitat de Sheffield (UK). Va començar la docència sent professora associada a la Facultat de Comunicació de la UAB al 2004 al 2008. Des del 2005 és professora al Departament de Ciències de la Informació i la Comunicació de la UOC. Recentment ha estat nomenada directora d'Innovació i adjunta al vicerectorat de recerca de la mateixa universitat.

Jesús Gascón


Jesús Gascón
Professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Diplomat en Biblioteconomia i Documentació i llicenciat en Documentació. Ha treballat en qüestions referides a catalogació descriptiva, anàlisi de contingut, indexació i classificació, descripció i anàlisi del llibre antic i en història del llibre i l'edició. Ha estat coordinador d'Ítem i és membre del consell de redacció d'Ítem i de Knowledge organization.


Carlos Giraldez


Carlos Giráldez
Llicenciat en Història i Documentació (UAB), amb experiència en el sector empresarial energètic, químic i de construcció, els darrers set anys s'ha dedicat a l'àmbit de les biblioteques públiques, primer com a auxiliar de gestió a la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès i actualment com a tècnic auxiliar a la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès. Des del 2013 participa al blog Biblogtecarios i al prestatge virtual d´espais naturals de la xarxa de biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona.


Teresa Mañà


Teresa Mañà
Professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB). Bibliotecària i doctora en Documentació. Directora dels grups de recerca Bescolar (2009 SGR 1479) i Bibes: biblioteques, educació i societat (2014 SGR 382). La seva docència i investigació actuals se centren en les àrees de biblioteques escolars, biblioteques públiques -especialment la història de les biblioteques públiques catalanes- i llibres infantils.


Mercè Roselló


Mercè Roselló
Llicenciada en Pedagogia (UAB), en Documentació (UAB) i Màster en Societat de la Informació i el Coneixement (UOC). Responsable de la biblioteca Vall d'Or. Aporta experiència professional acreditada en biblioteques i en gestió d'informació d'organitzacions del sectors públic i privat. També ha col·laborat en la traducció i documentació de diverses publicacions acadèmiques, des que va treballar al Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Cristóbal Urbano


Cristóbal Urbano
Professor titular de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB), centre del qual ha estat degà entre 2005 i 2011. Director de l'Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura de la UB, és també membre del grup de investigació consolidat "i-Viu: informació, valor i ús" (2014 SGR 594). El seu camp de docència abasta els recursos i serveis d'informació, la gestió de col·leccions i les mètriques d'ús de recursos-e.


Maria de Vallibana Serrano


Maria de Vallibana Serrano
Bibliotecària i gestora cultural. Entre 1998 i 2006 va treballar a la Fundación Bertelsmannn on va ser responsable de l'Àrea de Biblioteques, va dirigir el Projecte PAB-Redes i el "Proyecto Biblioteca para Jóvenes". Des del 2006 treballa com autònoma coordinant projectes per a institucions culturals i al 2009 va fundar, juntament amb d'altres socis, l'estudi de projectes i comunicació Bingo! Actualment és coordinadora general de les "Jornadas Españolas de Documentación" de FESABID i coordina el Projecte d'Estratègia Digital de les Col·leccions Patrimonials de l'ICUB entre d'altres.


Núria Ventura Bosch


Núria Ventura Bosch
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Pedagogia (UB). Postgrau en Planificació i Gestió de Biblioteques (UPF). Directora de les Biblioteques de Rubí i "Lola Anglada" de Barcelona. De 1986 a 1996 Cap de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i posteriorment responsable de Coordinació i Serveis Bibliotecaris (fins a 2013). Ha treballat també en el camp de la literatura infantil i del foment de la lectura.