Consell Editorial
Contacte i enviament d'originals:
adreça de correu electrònic  item@cobdc.org

Segueix-nos!
Twitter  @revistaItem


CONSELL EDITORIAL ITEMFerran Burguillos


Coordinador:
Ferran Burguillos
Director de la xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell i cap de zona del Vallès Occidental-Est per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Dirigí la biblioteca i l'arxiu de l'Ateneu Barcelonès (2006-2009) i ha treballat en projectes documentals i tecnològics en els àmbits del patrimoni, la comunicació i les ciències de la salut. Ha estat professor dels estudis d'Informació i Documentació a la Universitat de Barcelona (1998-2010), la Universitat de Vic (1999-2004) i la Universitat Oberta de Catalunya (2001-2002). Va formar part de la junta de govern del COBDC (2006-2010).

Gemma Masdeu


Coordinadora adjunta:
Gemma Masdeu
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Postgrau en Documentació Digital (UPF-IDEC), Màster en Societat de la Informació i del Coneixement (UOC). Membre del Grup de Treball de Publicacions en Sèrie del COBDC. La seva carrera professional sempre ha estat vinculada a l'àmbit de biblioteques universitàries. Actualment treballa a la Unitat de Projectes del CRAI de la UB.


Llorenç Arguimbau


Llorenç Arguimbau
Doctor en Documentació (UAB), llicenciat en Història de l'Art (UB) i diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB). Des del 2003, és el coordinador de l'Observatori de la Recerca de l'Institut d'Estudis Catalans (OR-IEC), un servei d'informació especialitzada en R+D+I. És consultor de la UOC i d'altres institucions en temes de formació relacionats amb la comunicació científica. Professor associat de la UAB (2001-2011). Participa en diversos projectes de recerca, convenis i serveis. Ha escrit articles, capítols de llibre i comunicacions a congressos sobre documentació, bibliometria i cienciometria. Des del 2012, coordina les Jornades de Gestió de la Informació Científica.


Núria Casaldàliga Rojas


Núria Casaldàliga Rojas
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Ha treballat sempre en el món de les biblioteques universitàries. Actualment és cap de la Unitat Tècnica i de Projectes del Servei de Biblioteques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professora associada de la Facultat de Biblioteconomia i consultora de la UOC.


Anna Cornet


Anna Cornet
Especialista en documentació en mitjans de comunicació. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), la seva experiència laboral s'ha desenvolupat íntegrament en l'àmbit de la premsa escrita, primer en el procés de reestructuració i ampliació del departament de Documentació del diari Sport i posteriorment en el departament de Documentació i Arxiu d'El Periódico de Catalunya.

Maria Farràs


Maria Farràs Drago
Coordinadora d'activitats al CCCB LAB, el departament dedicat a la recerca i innovació en l'àmbit cultural del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Amb una trajectòria vinculada a la cura de continguts, la comunicació digital i la gestió cultural, impulsa el blog i l'estratègia digital del CCCB LAB i els programes i projectes Bookcamp Kosmopolis, Univers Internet (programa d'alfabetització digital crítica del CCCB), I+C+i i l'exposició Pantalla Global, entre d'altres. És llicenciada en Comunicació Audiovisual (URL) i Documentació (UB) i Màster en Comunicació Digital Interactiva (UVic).

Anna Florensa


Anna Florensa
Llicenciada en Filosofia i Lletres (UAB) i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB). Ha treballat a la Unitat Tècnica i de Projectes del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) gestionant la Biblioteca Digital, i actualment és la gestora de col·lecció a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

Anna Font


Anna Font
Llicenciada en Història (UdL), en Documentació (UB) i amb un postgrau de Gestió de la informació: recursos, serveis i projectes (UOC). Actualment treballa al Servei de Documentació i Arxiu de l'Institut d'Estudis Catalans on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca especialitzada i la gestió documental.

Carme Galve


Carme Galve
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Treballa en l'àmbit de la gestió de biblioteques públiques des del 2002 i dirigeix la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona des de la seva inauguració, el 2005. Ha impartit cursos i seminaris a la Facultat de Documentació de la UB, el COBDC i l'Institut d'Educació Contínua de la UPF i ha publicat diversos treballs en fòrums com el Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas, Seminario ALFIN, AICE-Ciutats Eudadores i IFLA-WLIC. És membre de l'Standing Committee de Metropolitan Libraries d'IFLA des del 2017.

Francesc García


Francesc García
Graduat en Informació i Documentació (UB) i estudiant del Màster Universitari en Gestió Estratègica de la Informació i el Coneixement en les Organitzacions (UOC). La seva experiència laboral s'ha desenvolupat en l'àmbit de la documentació tècnica en empreses industrials i en el de la consultoria especialitzada en programari de gestió de la producció científica i de la recerca. Actualment és consultor de biblioteques a OCLC España i professor associat del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona.

Jesús Gascón


Jesús Gascón
Professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Diplomat en Biblioteconomia i Documentació i llicenciat en Documentació. Ha treballat en qüestions referides a catalogació descriptiva, anàlisi de contingut, indexació i classificació, descripció i anàlisi del llibre antic i en història del llibre i l'edició. Ha estat coordinador d'Ítem i és membre del consell de redacció d'Ítem i de Knowledge organization.


Teresa Mañà


Teresa Mañà
Professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB). Bibliotecària i doctora en Documentació. Directora dels grups de recerca Bescolar (2009 SGR 1479) i Bibes: biblioteques, educació i societat (2014 SGR 382). La seva docència i investigació actuals se centren en les àrees de biblioteques escolars, biblioteques públiques -especialment la història de les biblioteques públiques catalanes- i llibres infantils.


Olga Monterde


Olga Monterde
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i màster oficial en Documentació Digital (IDEC-UPF). Vinculada al món de les biblioteques universitàries, va coordinar La Factoria a la UPF i les plataformes d'ensenyament virtual (2008-2016). Des del 2017 és la responsable tècnica de comunicació de l'àrea de Biblioteca i Informàtica de la Universitat Pompeu Fabra.


Eva Ollé


Eva Ollé
Responsable del Centre de Recursos Informatius del Consolat General dels Estats Units a Barcelona, coordina la comunicació digital del consolat i gestiona diversos projectes culturals, entre els quals es troba l'American Space Barcelona ubicat a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona. Va treballar al servei de documentació de la consultora Arthur Andersen i va implementar el Knowledge Center de la consultora Cluster Consulting. És diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i Postgrau en Informació per a la Gestió de la Innovació (UOC).


Maria de Vallibana Serrano


Maria de Vallibana Serrano
Bibliotecària i gestora cultural. Entre 1998 i 2006 va treballar a la Fundación Bertelsmannn on va ser responsable de l'Àrea de Biblioteques, va dirigir el Projecte PAB-Redes i el "Proyecto Biblioteca para Jóvenes". Des del 2006 treballa com autònoma coordinant projectes per a institucions culturals i al 2009 va fundar, juntament amb d'altres socis, l'estudi de projectes i comunicació Bingo! Actualment és coordinadora general de les "Jornadas Españolas de Documentación" de FESABID i coordina el Projecte d'Estratègia Digital de les Col·leccions Patrimonials de l'ICUB entre d'altres.


Núria Ventura Bosch


Núria Ventura Bosch
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Pedagogia (UB). Postgrau en Planificació i Gestió de Biblioteques (UPF). Directora de les Biblioteques de Rubí i "Lola Anglada" de Barcelona. De 1986 a 1996 Cap de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i posteriorment responsable de Coordinació i Serveis Bibliotecaris (fins a 2013). Ha treballat també en el camp de la literatura infantil i del foment de la lectura.


Lluís Vicente


Lluís Vicente
Consultor sènior d'estratègia digital a Quantion Digital Factory i professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB) en gestió de projectes digitals i captació de recursos. Dirigí la biblioteca i arxiu de l'Ateneu Barcelonès (2009-2018) i fou responsable de transformació digital a RCD Advocats (2018). Llicenciat en Humanitats (UPF) i Documentació (UB), MBA en Innovació i Màrqueting (London Marketing School).