Editorial Observatori Editorial Observatori Sol.lucions Observatori Cursos Nous membres
Editorial Observatori Solucions Cursos Nous membres
 

 

Any del Llibre Barcelona 2005
Represantants de la Junta del Col·legi es van reunir amb la gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona, Marta Clari, per traçar les línies de col·laboració en els actes de celebració de l’Any del Llibre Barcelona 2005, que coincideix amb el vintè aniversari del COBDC. El Col·legi forma part del Consell Promotor de l’Any del Llibre i de la Lectura 2005 juntament amb més d’un centenar d’institucions i entitats.

Viatge IFLA 2004 a Buenos Aires
Aquest any la 70a Conferència Mundial sobre Biblioteques i Informació de la IFLA tindrà lloc entre el 22 i el 27 d’agost de 2004, a l’Hotel Hilton de Buenos Aires.
Si esteu interessats a assistir-hi recordeu que:

El dia 15 de maig finalitza el primer període d’inscripció (com a membres del Col·legi gaudiu d’un preu especial per ser membres de la IFLA). Més informació a: http://www.ifla.org/IV/ifla70/index-s.htm
L’organització del viatge per a professionals està coordinada aquest any per FESABID, que està organitzant un viatge col·lectiu de professionals espanyols. El viatge té sortides previstes des de Madrid i Barcelona. Més informació a info@fesabid.org o al tel. 915 912 013.

El Col·legi estreny aliances
La Junta del Col·legi segueix reforçant les accions de formació en tecnologies de la informació, iniciades per la junta anterior amb la signatura del conveni de col·laboració amb l’Associació de Tècnics en Informàtica. Actualment les dues entitats estan treballant en l’elaboració d’un catàleg conjunt de formació. Igualment es preveu la celebració d’una reunió amb membres de l’Associació d’Arxivers de Catalunya per estudiar les línies de col·laboració entre ambdues institucions.

Creació de la Comissió de redacció del codi deontològic
Dimarts 10 de febrer es va constituir la Comissió de la redacció del codi deontològic del COBDC que té com a missió elaborar un codi deontològic per a professionals de la informació i la documentació. Els membres d’aquesta Comissió són: Nora Vela, Concepció Rodríguez i Núria Jornet (Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB), Pablo Lara, Sònia Aran i Mario Pérez-Montoro (Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC), i Josep Vives (Biblioteca de la UPC).

Jornades 2004
Els dies 18 i 19 de novembre se celebraran les IX Jornades Catalanes de Documentació al World Trade Center de Barcelona. Ja s’han nomenat i fet les primeres reunions de treball dels diferents comitès que col·laboren en l’elaboració de les Jornades.
Comitè organitzador: Ivet Adell, Begoña Aguilera, Ferran Burguillos, Berta Flores, Daniel Gil, Marta Hdez-Bastida, Ciro Llueca, Eugènia Serra, Olga Serra i Jordi Serrano.
Comitè Científic: Lluís Anglada, Antònia Capdevila, Cristina Català, Esther Omella, José Antonio Ontalba (coord.), Mario Pérez-Montoro, Anna Rovira, Jordi Serra, Andreu Sulé, Lola Vicente, Laura Villanova, Anna Zuñiga.

Per una nova etapa
Diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò del Manifest "Per una nova etapa per les biblioteques de Catalunya", amb motiu de l’arribada a les 200 adhesions d’aquesta iniciativa que reclama més inversió, més coordinació i cooperació, més visió de futur i planficació i més confiança i suport a iniciatives del sector. Tota la informació a la pàgina web de la campanya: www.campanyes.org/biblioteques_catalanes

Dret social a la informació
El proper 18 de març, a les 12 hores se celebrarà a la seu del Col·legi de Periodistes la taula rodona “Dret social a la informació”, organitzada amb la col·laboració de l’Associació d’Arxivers de Catalunya i el Col·legi de Periodistes. Els participants són: Manuel Campo Vidal (Periodista i sociòleg), Manel Sanromà (Cat365), Pep Matas (Advocat), Arcadi Oliveres (Associació Lectura Fàcil) i Eva Ortoll (Grup AlfinCat del COBDC).

El Col·legi amb les universitats catalanes
El Col·legi continua reforçant les línies de col·laboració amb les diferents universitats catalanes amb estudis de biblioteconomia i documentació. El mes de gener, representants del Col·legi es van reunir amb Joan-Isidre Badell, director del Departament d’Informació i Documentació de la Universitat de Vic, i el mes de febrer, la gerent del Col·legi es va reunir amb Agustí Canals, director dels Estudis de Ciències de la Informació i Comunicació de la UOC.