Editorial Observatori Notícies Editorial Observatori Sol.lucions Observatori Cursos Nous membres
 
Editorial Notícies Observatori Solucions Cursos Nous membres
 

A favor del préstec

El 19 de novembre de 1992 la Comissió Europea aprovava la Directiva 92/100/CEE del Consell, sobre drets de lloguer i préstec i altres drets afins als drets d’autor en l’àmbit de la propietat intel·lectual. (http://europa.eu.int/smartapi/cgi/ sga_doc?smartapi!celexapi!prod!)

Manifest a favor del préstec públic

Considerant que les biblioteques, museus, arxius, hemeroteques, fonoteques i filmoteques de titularitat pública, així com aquelles que pertanyen a entitats d’interès general de caràcter cultural, científic o educatiu sense afany de lucre o bé a institucions docents integrades al sistema educatiu espanyol:

GARANTEIXEN a les persones l’accés lliure i il·limitat al coneixement, el pensament, la cultura i la informació. (Plan de Fomento de la Lectura 2001-2004. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.)

EXERCEIXEN una funció important en el desenvolupament i manteniment d’una societat democràtica en facilitar l’accés a un ampli i variat ventall de coneixements, idees i opinions. (Directrius IFLA/UNESCO per al desenvolupament dels serveis de biblioteques públiques, 2001.)

FOMENTEN l’adquisició i la millora dels hàbits de lectura, especialment entre la població infantil i juvenil. (Plan de Fomento de la Lectura 2001-2004. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.)
REALITZEN una tasca primordial en el desenvolupament dels sistemes educatius en aportar les eines necessàries per a l’adquisició i l’assumpció dels coneixements en tots i cadascun dels diferents estadis de formació.

 

Any del Llibre Barcelona 2005
Represantants de la Junta del Col·legi es van reunir amb la gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona, Marta Clari, per traçar les línies de col·laboració...

Viatge IFLA 2004 a Buenos Aires
Aquest any la 70a Conferència Mundial sobre Biblioteques ...


El Col·legi estreny aliances
La Junta del Col·legi segueix reforçant les accions de formació en tecnologies de la informació ...


Creació de la Comissió de redacció del codi deontològic
Dimarts 10 de febrer es va constituir la Comissió de la redacció del codi deontològic del COBDC que té com a missió ...


Jornades 2004
Els dies 18 i 19 de novembre se celebraran les IX Jornades Catalanes de Documentació al World Trade Center de Barcelona ...


Per una nova etapa

Diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò del Manifest "Per una nova etapa per les biblioteques ...


Dret social a la informació

El proper 18 de març, a les 12 hores se celebrarà a la seu del Col·legi de Periodistes la taula rodona ...


El Col·legi amb les universitats catalanes

El Col·legi continua reforçant les línies de col·laboració amb les diferents universitats catalanes amb estudis de biblioteconomia ...

 

 

Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya