Premi de recerca

      Premi de recerca


Atorgats a:

V edició: Aldara Cousillas Rúa, de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, pel treball Les webs semàntiques i l'arxivística documental.
IV edició: Mercè Maria Capell Tuca, de l'Institut de Ponts, pel treball Les xarxes socials en el sector de la moda low cost: el cas de Primark.
III edició: Cristina Mitrica, de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres, pel treball 175 anys de biblioteca. Passat, present i futur de la Biblioteca Josep Pla de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres.
II edició: Clara Planas Torrella, alumna de l’escola La Salle Bonanova, pel treball Introducció a la col·lecció de Josep Planas Vila.
I edició: Joan Serra i Ortega, alumne de l’IES Pere Fontdevila de Gironella, pel treball Museu virtual de la Patum. Aplicació per iPhone.

La Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya convoquen el Sisè Premi de recerca en l'àmbit de la informació i la documentació, que està dotat amb 700 euros.

Es premiaran, segons les Bases, els treballs de Batxillerat que estiguin centrats en l'àmbit de la informació i la documentació, l'espai professional de bibliotecaris, arxivers, gestors de documents, infonomistes, arquitectes de la informació o gestors de biblioteques digitals, que són alguns dels noms que s'utilitzen per designar els professionals de la Informació i Documentació.

Quina és la seva feina?
Aquests professionals s'ocupen de seleccionar, analitzar, organitzar i difondre la informació i els documents, en qualsevol suport i format. Ho fan per facilitar que les persones que busquen informació trobin els resultats adequats a les seves necessitats.

On els trobarem?
Els trobarem treballant a sistemes d'informació i documentació, no només en el sector públic, sinó també en empreses, o pel seu compte. Ells gestionen bases de dades, biblioteques, arxius, centres de coneixement, serveis d'informació, biblioteques digitals, portals web, etc. Qualsevol lloc on s'hagi de recuperar informació i documentació. I que per tant, calgui organitzar-la.

Amb què treballen?
Treballen amb informació i documentació. Cada cop més, en la nostra vida diària, tots dediquem molt de temps a buscar i seleccionar informació: estar ben informats ens ajuda a prendre les decisions més adequades. I sense els professionals que organitzin els sistemes d'informació tindrem dificultats per trobar les respostes idònies.

Tens tota la informació sobre el premi, a les Bases. Si necessites més informació, o assessorament sobre el treball de recerca, estarem encantats d'ajudar-te: o a la pàgina web www.cobdc.org/premiderecerca/.