2a Jornada d'intercanvi d'experiències en Lectura Fàcil. Usuaris i gestors

Us convidem a participar en la 2a Jornada d'intercanvi d'experiències en Lectura Fàcil. Usuaris i gestors que es celebrarà el proper 26 d'octubre de 2011 a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació.

La Jornada l'organitza el Grup de Treball de Lectura Fàcil del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC) en col·laboració amb l'Associació LF, la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB i l'Observatori sobre Biblioteques, Llibres i Lectura de la UB.

S'adreça a tots els professionals interessats en utilitzar els materials de Lectura Fàcil, i vol ser una exposició tècnica d'experiències reals dirigides a públics amb diversos nivells de dificultat lectora.

Per formalitzar la inscripció a la Jornada caldrà omplir aquesta Butlleta d'inscripció, que podeu enviar per correu electrònic (cobdc@cobdc.org), per fax (93 319 78 74) o en persona a la seu del COBDC.

A continuació podeu consultar al programa de la Jornada.

També teniu a la vostre disposició les imatges que es van fent durant les Jornades, les podeu veure aquí (Fotografies).

Programa

9.30-10.00

Recollida d'informació


10.00-10.15 Benvinguda i presentació de la Jornada a càrrec de Mercè Muntada, Presidenta del COBDC i Cristóbal Urbano, Degà de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació


10.15-10.30 Breu història del Grup de Treball LF a càrrec de M. Teresa Pagès, Directora de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de LLobregat.


10.30-11.15 "Lectura fácil, lectores difíciles"Article a text complet, conferència a càrrec d'Hilario Hernández, Director del Departamento de Análisis y Estudios (DAE) de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez.


11.15-11.45 Pausa


11.45-12.45 Taula rodona d'experiències d'usuarisArticle a text complet Lectura Fàcil. Hi participen:
  • Eloi Collell, de Vic.
  • Mònica Jorquera, de Rubí
  • Felisa Lucas, de Sant Boi de Llobregat.
  • Montse García
Moderat per Núria Silvestre, Directora de la Biblioteca Municipal Bisbe Morgades de Manlleu.


12.45-13.45 Taula rodona de polítiques de Foment de la Lectura. Hi participen:
  • Felipe Zaya, representant del programa Leer.es de foment de la lectura recurs en finestra nova del Ministeri d’Educació.
  • Joaquim Bejarano Rodenas, Director de l’Àrea del Llibre de l’Institut Català de les Indústries Culturals.
  • Mònica Pereña, Subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme del Departament d’Ensenyament.
  • La lectura fàcil, un projecte de ciutatArticle a text complet. A càrrec d'Artur Iscla, representant del programa de foment de la lectura de l’Ajuntament de Girona.

Moderada per Anna Villarroya, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB. Autora de l’informe de política cultural a Catalunya.13.45-14.15 Cloenda i conclusions a càrrec de Remei López, Directora de la Biblioteca de Viladecans i Imma Casals, Directora de la Biblioteca de Can Casacuberta de Badalona
Amb la col·laboració de:

          Associació Lectura Fàcil         Universitat de Barcelona           Observatori de biblioteques, llibres i lectura