Junta de Govern


PRESIDENTA

Marga Losantos Viñolas

Marga Losantos Viñolas   adreça de correu electrònic

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB i Llicenciada en Documentació per la UOC. Llicenciada en Filologia anglesa per la UB. Des de 1990 treballa a la Biblioteca de Catalunya, vinculada des del començament als serveis als usuaris. Actualment és la responsable del Servei d'Accés i Obtenció de Documents. Des del 2011 ha impartit diferents cursos sobre referència i recursos d'informació. Interessada en els serveis als usuaris, els recursos d'informació i les noves tecnologies. Per altra banda també ha treballat la història de les biblioteques catalanes, especialment durant el franquisme, en diverses publicacions.

VICEPRESIDENTA

Patricia Russo Gallo Patricia Russo Gallo  

Màster en Gestió de Continguts Digitals per la UB, Llicenciada en Documentació per la UOC, Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB. Ha treballat en diferents biblioteques especialitzades i universitàries, les últimes experiències laborals han estat en empreses de disseny web com a arquitecta de la informació i gestió de continguts, a més de treballar més de 5 anys com a coordinadora de formació al COBDC. Actualment treballa com a social media a una empresa de desenvolupament d'aplicacions mòbils.

Twitter    Linkedin     Miembro de Exit

SECRETARI

Marc Martínez Foix Marc Martínez Foix  

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la UB i Tècnic Superior en Animació Sociocultural. Actualment està treballant dins de l'àmbit de les biblioteques especialitzades, concretament com a assessor tècnic documental al Centre de Documentació del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB). Interessat en la gestió i difusió de la informació en les empreses i en eines per a l'elaboració de nous recursos digitals.

Twitter

TRESORERA

Íria Aparicio Morata Íria Aparicio Morata  

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i Llicenciada en Documentació (UB). Actualment directora de gestió de coneixement i capital intel·lectual a Oliver Wyman, consultoria estratègica líder al món (Top3). 18 anys vinculada al món de la informació i el coneixement en entorns empresarials privats. Vinculada a la Facultat de BiD (xerrades, sortides professionals, pràcticum, beques, docència 1 semestre). Bibliotecària per vocació i dedicació. Apassionada de la gestió del coneixement, la informació i les persones com a avantatge competitiu. Interessada especialment pels temes de gènere (WhenWomenLead, ShiftBalance, HeforShe), sobretot les subtileses diàries que afecten el futur de les noves generacions.

Twitter    Linkedin

VOCALS

Ester Barniol Carod Ester Barniol Carod  

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UAB), Màster en Gestió de Continguts Digitals (UB-UPF). Ha estat sempre vinculada a les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat BEG (Departament de Salut, Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Departament de Territori i Sostenibilitat), interessada en la gestió de la informació i en el programari lliure. A mitjans del 2014, passa a formar part del món de la biblioteca pública com a responsable de la Biblioteca Carles Morató de Solsona, per poder combinar la passió per la professió i pel territori. Forma part del grup de treball de Bibliotecas y Propiedad Intelectual de FESABID.

Twitter   

Consol Dorna Gómez Consol Dorna Gómez  

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB el 2009. Abans d'acabar la diplomatura va treballar com a auxiliar de biblioteca en biblioteques públiques del Vallès Oriental, i entre 2008 i 2012, al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Des del 2010 treballa a Tatarana, una empresa catalana especialitzada en el subministrament de materials audiovisuals a biblioteques. És la de responsable de catalogació de l'empresa: és l'enllaç entre els responsables de catalogació de les diferents xarxes i biblioteques per a les quals treballen i l'empresa, i es dedica a la catalogació de tot tipus de materials, sobretot per a l'Aladí i l'Argus, però també per a altres catàlegs com el de les BEG o el Catálogo colectivo de las Bibliotecas Públicas de La Rioja.

Linkedin

Vicent Damià Gil Cano Vicent Damià Gil Cano  

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB-2008), Graduat en Informació i Documentació (UOC-2013). Professionalment vinculat a la biblioteca universitària, primer a la UPF del 2008 al 2010 i després a la UdG des del 2010 fins ara. Molt interessat en l'aprenentatge continu i en la gestió i adaptació al canvi. Quant a l'experiència professional, a més de les tasques tradicionals, destaca la formació en competències informacionals a la comunitat universitària i l'interès especial per la figura del bibliotecari incrustat o integrat (embedded librarian)

Twitter    Linkedin    Miembro de Exit

Berta López López Berta López López  

Tècnica Superior en Gestió Comercial i Màrketing, Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona i Postgrau en Noves Tecnologies en Gestió de la Informació per la Universitat Jaume I.
Directora General de l'empresa GreenData, que es va fundar el 1995 i, en la qual treballa des de l'any 2007, què es dedica a oferir serveis a Biblioteques i Centres de Documentació, enfocats principalment en el desenvolupament d'aplicacions per a gestionar informació i garantir-ne l'accés. També actua com agència de subscripcions a fonts d'informació online.

Linkedin    Miembro de Exit

Sergi Montes Oliva Sergi Montes Oliva  

Actualment és responsable de sistemes d'informació i tecnologia a l'Ateneu Barcelonès i membre del grup de treball de Programari Lliure del COBDC. Darrerament ha treballat com a professor en el Màster en Documentació Digital (UPF) i en el Màster en Cercadors (UPF), així com a diversos cursos del COBDC i altres institucions. Llicenciat en Història (UAB), Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciat en Documentació (UB) i Màster en Gestió de Continguts Digitals (UB). Actualment estudia un CFGS en Desenvolupament d'Aplicacions Web. Interessat en àmbits com la preservació digital o la implementació de software lliure per a la gestió de continguts digitals.

Twitter    Linkedin    Miembro de Exit

Marta Perpiñán Arias Marta Perpiñán Arias  

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), llicenciada en Documentació (UOC), Postgrau en Noves Tendències de Gestió de la Informació (UJI). Ha treballat en diferents biblioteques universitàries de la URL, i ha impartit docència en assignatures de Fonts d'Informació. Especialista en biblioteques especialitzades, gestió de continguts i espais bibliotecaris. Col·labora amb el Grup de Treball de Publicacions Seriades del COBDC. Interessada en tot allò relacionat amb les biblioteques i lectura, els infants i les noves tecnologies. Participa en diferents blogs i webs.

Twitter    Linkedin    Miembro de Exit

Carmen Reverté Reverté Carmen Reverté Reverté  

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UB) i Doctora en Informació i Documentació (UB). Des de 2005 treballa al Institut de Recerca en Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i des de 2007 fins l'actualitat és analista i documentalista en la Unitat de Vigilància Tecnològica i Intel·ligència Competitiva del IRTA. Professora Associada d'Innovació i Canvi Tecnològic (2014-Agost 2016) a la Universitat Rovira i Virgili (URV). Interessada amb la els sistemes d'informació de qualitat, la gestió del coneixement i la gestió d'informació científic, concretament àrees com research data, open data, web semàntica (linked data, interoperabilitat semàntica, etc.) i temes afins.

Linkedin